Raamhangers of ‘zonnevangers’.

Deze zijn gemaakt van transparant materiaal in allerlei kleuren. Als je ze voor het raam hangt, ‘vangen’ ze als het ware de zon en dat geeft een mooi effect.

Deze raamhangers/mobiles worden door ons ingekocht bij Sarana. Dit is een gecertificeerd fairtrade bedrijf met woonaccessoires en cadeau-artikelen uit de hele wereld. Samen met hun producenten werken zij aan een eerlijke toekomst. De raamhangers worden gemaakt in Indonesië, Bali.
Er zijn heel veel verschillende soorten, ze zijn gemaakt van resin; dit is een soort hars.

Productieproces:
Als eerste wordt de buitenkant van de mobile gevormd. Dit doen ze door ijzerdraad te buigen tot verschillende vormen, zoals bloemen, harten en sterren. Deze draden worden gesoldeerd en op een tafel met plastic gelegd. Vervolgens wordt de ruimte tussen de ijzerdraden opgevuld met warme vloeibare resin. Nadat dit droog is, wordt er een laatste laklaag op gespoten en is het product klaar.

De productie vindt plaats in een ruime werkplaats, naast het kantoor. Hierdoor zijn de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van de producten goed te controleren. De producent hecht veel waarde aan het welzijn van haar medewerkers. Er is dan ook veel aandacht voor (medische) voorlichting, gratis HIV testen, social programs etc. en hebben zij zelfs een eigen ‘ziekenbus’ rijden. Daarnaast zijn alle medewerkers én hun familie standaard verzekerd voor medische kosten.

De raamhangers zijn hele populaire en betaalbare cadeautjes!