Op 14 mei zetten we graag alle moeders in Nederland in de bloemetjes!

In de wereldwinkel verkopen we eerlijke, duurzame en bijzondere bloemen, voor binnen en buiten, waar je heel lang plezier van hebt.

 Er staan o.a. diverse soorten bloemen gemaakt in Zimbabwe, van gerecycled metaal

Maar ook hel mooie klaprozen van keramiek uit Litouwen. Handgemaakt en in verschillende maten verkrijgbaar. De rozen zitten op een metalen pin en kunnen in de grond worden gestoken.

Ze worden 1 voor 1 gevormd en geschilderd. Hier worden geen mallen voor gebruikt, waardoor alle bloemen uniek zijn. Na het vormen worden zij met de hand beschilderd en afgebakken. Deze producent werkt met een aantal ervaren keramiekbakkers, die elk figuurtje of bloem aanleren aan anderen. Hierbij werken zij ook met kansarme groepen, zoals alleenstaande moeders en gehandicapten. Vooral gehandicapten hebben in Litouwen weinig mogelijkheden en al helemaal geen uitzicht op een normaal loon. Met steun en subsidie voor aangepaste werkplaatsen is onze producent in staat om deze een kans te geven.

Ook onze prachtige bloemen van vilt, met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal, verwelken nooit; we hebben  tulpen, hyacinten en gerbera’s.

We hebben afgelopen week weer veel nieuwe artikelen in kunnen kopen, de winkel staat vol met nog veel meer originele fairtrade en duurzame producten

Met een cadeau uit de Wereldwinkel maak je niet alleen je eigen moeder blij maar ook de moeders uit ontwikkelingslanden. Omdat de producenten – vaak ook moeders – een rechtvaardige prijs voor hun producten krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met de koop van een Fairtrade cadeau help je hen daarbij.

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer nieuws.