“Laat-maar-zitten-potje”

Op de toonbank bij de kassa staat al jaren een spaarpotje. Dit is het zogenaamde laat-maar-zitten-potje. Het gebeurt regelmatig dat klanten bij het teruggeven van wisselgeld zeggen: “Laat maar zitten”.

Dit geld gaat niet in de kassa van de Wereldwinkel, maar komt terecht in de kas van een ander goed doel.

De opbrengst van 2022 is gegaan naar het project Shirimatunda in Moshi in Tanzania.
Op 7 januari hebben we een cheque kunnen overhandigen aan Annie Hoeks uit Riethoven. Zij werkt ook als vrijwilliger in de Eerselse Wereldwinkel en is medeoprichter van deze stichting.
Dankzij de opbrengst van 2de hands boeken, die wij sinds een aantal jaren verkopen, hebben we het bedrag aan kunnen vullen tot een mooi bedrag en een schenking kunnen doen van 1000 euro! Annie gaat er voor zorgen dat het geld goed besteed wordt. Kijk op www.shirimatunda.nl voor meer informatie over dit goede doel.

Voor 2023 hebben we een nieuw doel gekozen, de opbrengst zal gaan naar: Nepali Children. Dit is een in Nederland geregistreerde stichting. Al hun projecten krijgen vorm door middel van een Nepalese partner, vanuit de filosofie dat Nepali zich inzetten voor Nepali. In alle projecten richt Nepali Children zich op kinderen in moeilijke omstandigheden. Voor meer informatie zie de folder op onze toonbank of ga naar: www.nepalichildren.com