Klaprozen van keramiek uit Litouwen

Handgemaakt en in verschillende maten verkrijgbaar.


De rozen zitten op een metalen pin en kunnen in de grond worden gestoken. Ze worden 1 voor 1 gevormd en geschilderd. Hier worden geen mallen voor gebruikt, waardoor alle bloemen uniek zijn.
Na het vormen worden zij met de hand beschilderd en afgebakken. Deze producent werkt met een aantal ervaren keramiekbakkers, die elk figuurtje of bloem aanleren aan anderen.

Hierbij werken zij ook met kansarme groepen, zoals alleenstaande moeders en gehandicapten. Vooral gehandicapten hebben in Litouwen weinig mogelijkheden en al helemaal geen uitzicht op een normaal loon. Met steun en subsidie voor aangepaste werkplaatsen is onze producent in staat om deze een kans te geven.

De Wereldwinkel koopt deze klaprozen in bij Wilma’s Fair Trade centrum, dit maakt onderdeel uit van Wilma’s Wereld en is in 2008 opgericht met als doel het verbeteren van de levensstandaard van vele producenten in ontwikkelingslanden. Wilma importeert ook uit verschillende landen in Afrika, Azië, Midden-, en Zuid-Amerika. Zij is altijd op zoek naar mooie handgemaakte of traditionele producten met een wereldse uitstraling.