Het voorjaar komt eraan!

Om je huis in lentesferen te brengen hebben we grappige paasversieringen, o.a. van vilt: kippetjes, haasjes, schaapjes, vogeltjes en eitjes, leuk om aan een mooie tak te hangen! Ook de populaire tulpen van vilt zijn weer binnengekomen,  nu aangevuld met andere vilten voorjaarsbloemen. Ze zijn gemaakt door vrouwen in Nepal.  Dit werk zorgt voor inkomen en inkomen staat voor een verbetering van de kwaliteit van leven voor de vrouw, maar ook voor het gezin. Beter eten, beter onderwijs, een betere toekomst!

Verder zijn er nog handgemaakte paashangers gemaakt van de Capiz-schelp. Deze schelp komt voor in de zeeën rond de Filipijnen en Indonesië. De schelpen worden gebruikt als grondstof voor mooie producten.

Voordat de schelpen klaar zijn om te gebruiken worden ze schoongemaakt en zo’n 12 uur geweekt in grote teilen. De in de zon gedroogde schelpen worden op grootte, dikte en kwaliteit gesorteerd en afhankelijk van de toepassing verder bewerkt. De producten worden verder gevormd volgens een papier-maché techniek. De schelpen worden week gemaakt en in de juiste vorm gevouwen. Nadat de basisproducten zijn gedroogd in de zon, worden ze met transparante verf in de juiste kleur geverfd en vervolgens met een niet giftige hars ingekwast. De paashangers zijn verkrijgbaar in verschillende fraaie kleuren.

Om (h)eerlijk te kunnen snoepen hebben we chocolade paaseitjes van Tony Chocolonely, verschillende smaken verpakt in een leuk doosje.

En in de bekende chocoladereep met karamel/zeezout zit speciaal voor Pasen een paasei verstopt.

Loop snel weer eens binnen in de Wereldwinkel, Nieuwstraat 20a.

Laat je verrassen door steeds weer nieuwe fairtrade en duurzame cadeaus.