Duurzame tassen

In de leerindustrie ontstaan bij de productie van leren producten veel resten.
Om het afval te beperken maakt Siddharth, onze Indiaanse producent, leren tassen met veel vakmanschap en op de fairtrade manier. Door het gebruik van resten leer zijn deze tassen niet alleen kleurrijk en uniek maar ook duurzaam. De tassen zijn met stof gevoerd en hebben allemaal op zijn minst een vak met rits. Ze zijn stevig genaaid en mooi afgewerkt.

Ook duurzaam en eerlijk zijn de tassen van Hi-Di-Hi. Ze worden gemaakt van PU = polyurethaan. Dat is een hoogwaardig materiaal, milieuvriendelijk, recyclebaar en heeft kwaliteiten van echt leer! Voor de tassen worden geen dieren gedood en ook geen dierlijk materiaal gebruikt. Ze passen daardoor in een vegan lifestyle. Hi-Di-Hi tassen zijn bovendien heel mooi afgewerkt, met oog voor detail, kwaliteit en functie en niet te vergeten een beetje eigenzinnigheid. Al deze tassen zien er prachtig uit en zijn heel betaalbaar.

Van PET afval dat in Zuid Afrika verzameld wordt, worden kleurrijke shoppers gemaakt. Ook de productie ervan vindt in Zuid Afrika plaats. Met jouw aankoop ondersteun je zowel de makers als de afvalverzamelaars.