Sieraden van Simbolica Fair Trade

Simbolica Fair Trade is een duurzaam merk voor zilveren sieraden met de symboliek van oude culturen als de Maya, Azteken, Hopi, Maori. Of halfedelstenen, beroemd om hun krachtige werking. Symbolen voor vriendschap, liefde, vergeving…voor als je iemand echt iets te zeggen hebt.

Fairtrade gecertificeerd sinds 2005 en handgemaakt in Mexico en Guatemala van 925 zilver. In Nederland en de rest van Europa wordt de Simbolica Fair Trade collectie verkocht via museumwinkels, new age winkels en Wereldwinkels.

Simbolica is een sociale onderneming met primair een maatschappelijke missie: ‘Het leveren van eerlijke stijlvolle kwaliteitsproducten die de makers (en hun families) in Mexico en Guatemala een toekomst bieden met een leefbaar loon en ontwikkelingsmogelijkheden.’

De hangers worden geleverd inclusief zilveren of zwartleren ketting, in een luxe doosje met een certificaat. Hierop staat vermeld om welk materiaal het gaat, de cultuur en de symbolische betekenis. Als het sieraad van jouw keuze niet in onze winkel ligt, kunnen we het voor je bestellen.